Aan de slag met Evernote voor:

Onthoud alles

Welkom! Evernote is de gemakkelijke en krachtige manier om alles te onthouden, van levenslange herinneringen en belangrijke informatie tot dagelijkse herinneringen en to-do lists.

Alles wat je in jouw Evernote-account opslaat, wordt automatisch gesynchroniseerd tussen al jouw apparaten. Daardoor kan je overal waar je over Evernote beschikt gemakkelijk jouw notities vastleggen, doorbladeren, doorzoeken en bewerken, zoals op smartphones, tablets en computers en op het internet.

In deze handleiding maak je kennis met de basisprincipes van Evernote, zoals hoe je notities kunt aanmaken, beheren, synchroniseren, doorzoeken en delen.

Download Evernote voor al je apparaten

Synchroniseer alles op alle apparaten

Wanneer je op al je apparaten met dezelfde gebruikersnaam hebt ingelogd bij Evernote, kan je overal notities aanmaken en bekijken

Download Evernote

Download EvernoteDownload/installeer op desktop computers en mobiele apparaten

Download Web ClipperDownload de Evernote Web Clipper

 

Gebruik de Web Clipper om onderzoeken, e-mails, nieuwsberichten en andere digitale web content of e-mails op te slaan in Evernote. Wanneer je iets van het web hebt opgeslagen, doet Web Clipper suggesties voor andere gerelateerde notities in Evernote.

Volgende

Begin door meer te leren over het Startscherm.

Het startscherm

In het startscherm kan je nieuwe notities en notitieboeken aanmaken en jouw Evernote-account beheren en doorzoeken.

Startscherm
 1. Zijbalk: biedt tal van manieren om door de content van je Evernote-account te bladeren.
 2. Notitielijst: toont alle notities in jouw Evernote-account, waarbij de meest recent bijgewerkte notities het eerst worden getoond. Hier worden ook jouw zoekresultaten getoond.
 3. Notitiebewerker: hier kan je de huidige geselecteerde notitie in jouw Notitielijst bekijken en bewerken. Standaard wordt je meest recent bijgewerkte notitie getoond wanneer je Evernote opent.
 4. Zoeken: zoek in jouw notities naar zoekwoorden, locaties, labels en meer. Evernote doorzoekt de titels en content van je notities. Bovendien wordt ook gezocht naar tekst in aan notities gekoppelde afbeeldingen.
 5. Nieuwe notitie knop: met deze knop maak je een nieuwe notitie in een bepaald notitieboek. Wanneer je op de knop klikt, verschijnt een lege notitie in de Notitiebewerker. Je kunt deze notitie onmiddellijk bewerken. Je kan ook op het vervolgkeuzemenu rechts van de knop klikken om het notitieboek te selecteren waarin je de notitie wil aanmaken.
 6. Activiteitenstroom knop: klik om de Activiteitenstroom van je account te bekijken. Hier worden de updates getoond in jouw Gedeelde notities, Gedeelde notitieboeken en Notitieboeken waar jij lid van bent.
 7. Synchroniseren Knop: klik om je Evernote-account handmatig te synchroniseren. Evernote synchroniseert regelmatig automatisch, waardoor het gebruik van deze knop optioneel is. Synchronisatie zorgt ervoor dat alle content van jouw Evernote-account waar en wanneer je ook toegang tot Evernote hebt beschikbaar is, inclusief je telefoon, tablet en computer en het internet.
 8. Accountinformatie knop: klik om een nieuw Evernote-account toe te voegen, om uit te loggen of om informatie over je account te bekijken, zoals je huidige maandelijkse verbruik, je Evernote-e-mailadres en meer.

Volgende

Tijd om je eerste notitie te maken!

Een notitie maken en bewerken

Een Evernote-notitie kan bijna alles bevatten, inclusief tekst, afbeeldingen, bestanden, audio, webclips en meer. Alle notities zijn doorzoekbaar, zodat je ze eenvoudig kunt vinden. Evernote zoekt zelfs naar getypte en handgeschreven teksten in bijgesloten afbeeldingen.

Een nieuwe notitie maken

Klik op het Nieuwe notitie icoon om een nieuwe notitie te maken. Je vindt deze knop bovenin het venster. De notitie wordt standaard aangemaakt in je standaardnotitieboek. Je kunt ook op het vervolgkeuzemenu klikken om de notitie in een ander notitieboek aan te maken.

Nieuwe notitie knop

Wanneer de notitie is aangemaakt, wordt deze automatisch opgeslagen in Evernote en gesynchroniseerd met al je apparaten.

Bijlagen toevoegen

Je kunt bijna alles aan een notitie toevoegen, zoals bestanden, afbeeldingen en audioclips. Je kan een bijlage naar een notitie slepen of de volgende knoppen in de Notitiebewerker gebruiken om een bijlage toe te voegen:

 • Audio icoonAudio: klik om met behulp van een compatibele microfoon audio-opnamen toe te voegen.
 • Bestand icoonBestand: klik om een afbeelding of bestand toe te voegen.

Tekst opmaken

Gebruik één van de volgende tools op dezelfde wijze als in een normale tekstverwerker om tekst in een notitie op te maken:

Opmaakwerkbalk
 1. Lettertypegereedschap: klik om het lettertype, de lettergrootte en de tekststijl te veranderen
 2. Gereedschappen voor de opmaak en voor speciale elementen: klik om de tekst uit te lijnen of om opsommingen te maken. Je kunt ook speciale elementen, zoals checkboxes, tabellen en horizontale lijnen invoegen.

Tekstopmaak verwijderen

Je kunt soms de voorkeur hebben om tekst in een notitie te plakken en van die tekst alle opmaak te verwijderen (vetgedrukt, cursief, grootte en andere rtf-indelingen verwijderen). Opmaak verwijderen is vooral nuttig als je vanaf een webpagina, met een reeks lettertypen en opmaken kopieert en plakt. De opmaak kan op diverse manieren worden verwijderd:

 1. Plakken als platte tekst: wanneer je de notitie niet op de gebruikelijke wijze wilt plakken, kan je Bewerken > Plakken als platte tekst te selecteren. De tekst wordt vervolgens zonder opmaak in de notitie geplakt.
 2. Opmaak vereenvoudigen: selecteer Opmaak > Opmaak vereenvoudigen om een hele notitie in een standaardgrootte en standaardkleur voor het lettertype en regelafstand om te zetten terwijl de basisopmaak voor rtf-indeling (vetgedrukt, cursief, onderlijning, hyperlinks en opsommingstekens) behouden blijven.
 3. Opmaak verwijderen: selecteer Opmaak > Opmaak verwijderen om een hele notitie om te zetten in een notitie met een niet-opgemaakte tekst met een lettertype met een vaste grootte.

Een notitie bewerken

Klik op de Notitielijst om de content van een notitie te bewerken. De content wordt nu getoond in de Notitiebewerker. Klik vervolgens ergens in de notitie om jouw bewerkingen te maken. Door dubbel te klikken op de notitie kan je deze ook in een apart venster openen.

Notitiebewerker

Een notitie verwijderen

Klik gewoon in de Notitielijst om een notitie te selecteren en druk daarna op de Delete-toets op je toetsenbord om de notitie te verwijderen. De notitie wordt vervolgens naar de Prullenbak verplaatst.

Notitiegegevens wijzigen

Klik op de info button Notitie-informatie knop rechts bovenin de Notitiebewerker om de informatie over deze notitie te bewerken. Je kunt de locatiegegevens van de notitie en de data voor het aanmaken en bewerken aanpassen en de geschiedenis van een notitie (Evernote Premium-functie) en andere gegevens bewerken.

Volgende

Je hebt je notitie gemaakt. Laten we hem nu synchroniseren, zodat hij op al je apparaten beschikbaar is

Voeg herinneringen & alarmen toe

Herinneringen vormen een geweldig middel om notities met tijdgevoelige informatie in de gaten te houden en om taken te voltooien.

Herinnering aanmaken

Ga als volgt te werk om een herinnering voor een notitie in te stellen:

 1. Selecteer in de notitielijst een notitie en klik op de knop Herinnering in de rechterbovenhoek van de notitiebewerker.
 2. Klik op Gereed wanneer het venster 'Herinnering toegevoegd' wordt weergegeven. Jouw nieuwe herinnering wordt in de lijst met herinneringen getoond. Je kunt in deze lijst herinneringen sorteren, rangschikken, bewerken en meer. Notities met herinneringen worden in de notitielijst getoond met een wekkertje.

Een alarm toevoegen

Klik op het Herinnering icoon en selecteer Datum toevoegen wanneer je een melding wil ontvangen wanneer een herinnering vervalt. Je kunt vervolgens een deadline of vervaldatum instellen.

Je kunt op twee verschillende manieren worden gewaarschuwd wanneer een herinnering vervalt:

 1. Via pop-upmeldingen: alarmen worden als een pop-upvenster op jouw toestel getoond. Je kunt het alarm vervolgens verwijderen of openen om de notitie te bekijken.
 2. E-mailmeldingen: je kunt er ook voor kiezen om een e-mail te ontvangen op de dag waarop de geplande herinnering vervalt.

Ga als volgt te werk om de voorkeuren voor herinneringen, zoals het configureren van herinneringen per e-mail en tijdzones, te beheren:

 1. Selecteer Gereedschap > Opties.
 2. Selecteer het tabblad Herinneringen.
 3. Vink de checkbox Herinneringen per e-mail ontvangen aan.

Herinneringen bekijken, bewerken en beheren

Herinneringen zijn krachtige hulpmiddelen waarmee je aandacht kunt vragen voor notities en waarmee je notities kunt bijhouden. Evernote maakt het bewerken en beheren van Herinneringen een fluitje van een cent.

Hieronder vind je een beschrijving van een aantal manieren waarop je herinneringen kunt beheren:

 • Open de notitielijst en tik op de knop Herinnering om een lijst met herinneringen te bekijken. Er wordt een getal bovenop het icoon getoond: dit getal geeft aan hoeveel herinneringen je hebt gemaakt.
 • Klik op de checkbox links naast een herinnering om een herinnering als voltooid markeren.
 • Om een herinnering te annuleren of om de datum te wijzigen of te verwijderen, moet je de notitie in de notitiebewerker openen en op het icoon Herinnering in de rechterbovenhoek van de notitie klikken. Selecteer vervolgens de relevante optie: Herinnering wissen, Datum wijzigen of Datum verwijderen.
 • Klik en sleep op herinneringen om herinneringen opnieuw te rangschikken in de lijst met herinneringen.

Volgende

Evernote zorgt dat je gemakkelijk door jouw notities kunt bladeren. Laten we eens kijken naar de verschillende beschikbare mogelijkheden.

Blader door jouw notities

Je kunt met behulp van de Zijbalk gemakkelijk door jouw notities bladeren op notitie, notitieboek, label, locatie en meer.

Notities icoonNotities

Klik in de zijbalk op Notities om alle notities in jouw Evernote-account te bekijken. De notitielijst wordt getoond.

Notitielijst in kaartweergave

Weergavemogelijkheden voor notities
De Notitielijst kan jouw notities in drie verschillende weergaves tonen. Klik op de knop Notitieweergave-opties om tussen de mogelijkheden te schakelen en kies je gewenste weergave.

Notitielijstweergaves
 • Lijst: toont een lijst van je notities met de notitietitel en andere informatie over de notitie
 • Fragmenten: toont jouw notities als een lijst met uittreksels naast een miniatuurweergave van een bijgesloten afbeelding. Dit was in eerdere versies van Evernote de standaardweergave van de Notitielijst.
 • Kaart: toont jouw notities als een kaart met daarop een fragment van de notitie boven een miniatuurweergave van een bijgesloten afbeelding.

Notitieboeken icoonNotitieboeken

Klik in de Zijbalk op Notitieboeken om een lijst met alle notitieboeken te zien. Dubbelklik op een notitieboek om alle notities in het notitieboek te zien.

Notitieboeklijst

Notitieboekweergaves
Je kunt ervoor kiezen om al je notitieboeken (inclusief zakelijke en gedeelde notitieboeken) te bekijken of om alleen je privénotitieboeken of persoonlijke notitieboeken te bekijken. Je kunt de weergave kiezen in de vervolgkeuzelijst in de rechterbovenhoek van jouw notitieboeklijst.

Notitieboeklijstweergaves

Labels icoonLabels

Klik in de Zijbalk op Labels om alle labels in jouw Evernote-account te bekijken. De Labellijst wordt getoond. N.B.: wanneer jouw Evernote-account geen gelabelde notities bevat, is deze optie niet zichtbaar in de Zijbalk. Dubbelklik op een label om alle notities met dat label te bekijken. De notities worden getoond in de Notitielijst.

Labellijst

Atlas icoonAtlas

Met Atlas kan je jouw notities bekijken op basis van de locatie waar ze werden aangemaakt. Klik in de Zijbalk op Atlas om Atlas te openen.

Plaatskaartweergave
Je kunt in Atlas de locatie van al je notities bekijken door de klikken op de kaart Alle notities. Atlas maakt tevens Locatiekaarten aan voor groepen notities die in en rond dezelfde plaats zijn gemaakt. Daardoor wordt het gemakkelijker om te bladeren op specifiekere locaties.

Atlaskaartweergave

Kaartweergave
De kaartweergave wordt getoond wanneer je op één van de Locatiekaarten klikt. Deze weergave toont de locaties van jouw notities op een interactieve kaart waarop je kan in- en uitzoomen. Je kan tevens de kaart verplaatsen door de klikken en te slepen of door de knop Huidige locatie, links onderin, te gebruiken.

Atlaskaartweergave

Genummerde vlaggetjes tonen hoeveel notities op een bepaalde locatie werden aangemaakt. Klik op de vlaggetjes om de notities te bekijken. Wanneer er meerdere verschillende soorten notities onder één vlaggetje zijn geschaard, kan je het gewenste notitietype selecteren uit een lijst met opties. Je kunt ook op de knop Notitieteller, rechts onderin de kaartweergave, klikken om alle notities die op de kaart getoond worden in de Notitielijst weer te geven.

Sneltoetsen

Klik op een notitie, notitieboek, Notitieboekstapel of label in de sectie Snelkoppelingen in de Zijbalk om deze in Evernote te tonen. Met Snelkoppelingen kan je gemakkelijk rechtstreeks naar de items in het door jou meest gebruikte Evernote-account navigeren.

Sneltoetsen

Snelkoppelingen naar notities, notitieboeken, Notitieboekstapels en Labels worden aangeduid door een bijbehorend icoon. Je kunt tot 250 Snelkoppelingen in Evernote maken.

Activiteitenstroom icoonActiviteitenstroom

De Activiteitenstroom toont alle activiteiten die plaatsvonden in de Gedeelde notities of Gedeelde notitieboeken die je gedeeld hebt en in de Notitieboeken waarvan je lid bent en die door anderen met jou gedeeld zijn. De Activiteitenstroom bevat informatie over welke notities door anderen werden aangemaakt of bijgewerkt en wanneer dat gebeurde.

Activiteitenstroom

Wanneer er nieuwe updates voor jouw Activiteitenstroom zijn, wordt het icoon van de Activiteitenstroom blauw. Het aantal activiteiten dat plaatsvond sinds je jouw Activiteitenstroom voor het laatst opende wordt getoond. Klik op de knop om een lijst te tonen met de notities die werden bijgewerkt.

Volgende

Er zijn talloze manieren om jouw notities te ordenen, zodat je ze eenvoudiger kunt doorbladeren of doorzoeken.

Orden je notities

Evernote biedt je veel manieren om jouw notities te ordenen, zodat je ze kan doorbladeren, doorzoeken en onthouden op de manier waarop dat het beste voor jou werkt.

Notitieboeken

Notitieboeken zijn de meest gebruikte manier om in Evernote notities te ordenen en worden algemeen gebruikt om notities volgens categorie, locatie of doel te scheiden. Je kunt bijvoorbeeld één notitieboek maken met de naam 'Werknotities'en één met de naam 'Persoonlijke notities' om deze types notities gescheiden te houden en gemakkelijker te kunnen zoeken.

Alle Evernote-accounts beschikken over een standaard notitieboek dat automatisch wordt gemaakt wanneer je een account aanmaakt.

Gedeelde notitieboeken kunnen ook worden gebruiken om anderen selectief toe te staan de content van je notitieboeken te bekijken en te bewerken.

Een nieuw notitieboek maken
Ga als volgt te werk om een nieuw notitieboek te maken:

 1. Klik in de zijbalk op Notitieboeken. De Notitieboeklijst wordt getoond
 2. Klik op de knop + Nieuw notitieboek. Er verschijnt een nieuw notitieboek in de Notitieboeklijst.
 3. Voer een naam in voor jouw nieuwe notitieboek en druk op Enter. Je kunt nu onmiddellijk notities aan je nieuwe notitieboek toevoegen

Notities aan een Notitieboek toevoegen
Standaard worden alle nieuwe notities opgeslagen in het standaard notitieboek van jouw Evernote-account. Ga naar een notitie aanmaken & en bewerken om meer te leren over het maken van notities in een specifiek notitieboek.

Ga als volgt te werk om notities aan een notitieboek toe te voegen:

 1. Klik in de Zijbalk op Notities. De Notitielijst wordt getoond
 2. Klik op de notitie die je wil verplaatsen. De notitie wordt getoond in de Notitiebewerker
 3. Klik op de vervolgkeuzelijst voor Notitieboeken in de linkerbovenhoek van de Notitiebewerker. Er wordt een lijst met al jouw notitieboeken getoond
 4. Klik op het notitieboek waarnaar je de notitie wil verplaatsen. Evernote zal de wijziging automatisch opslaan en synchroniseren

Een Notitieboek hernoemen
Je kunt de naam van een bestaand notitieboek wijzigen door deze in de notitieboeklijst te selecteren en vervolgens met de rechtermuisknop op de naam van het notitieboek te klikken. Selecteer daarna 'Wijzig naam notitieboek'.

Een notitieboek verwijderen
Let op: wanneer een notitieboek wordt verwijderd, worden alle notities uit dit notitieboek verplaatst naar de Prullenbak.

Ga als volgt te werk om een notitieboek te verwijderen:

 1. Klik in de Zijbalk op het Notitieboeken icoon.
 2. Control + klik of klik met de rechtermuisknop op het notitieboek dat je uit de Notitieboeklijst wil verwijderen. Er wordt een menu getoond.
 3. Klik op Verwijder notitieboek... Er wordt daarna om een bevestiging gevraagd
 4. Klik op Verwijder. Het notitieboek wordt verwijderd en alle notities worden verwijderd naar de Prullenbak

Notitieboekstapels

Notitieboekstapels vormen een extra manier om meerdere notitieboeken te ordenen door ze te groeperen in sets. Notitieboekstapels worden veel gebruikt om notitieboeken te noteren die een soortgelijk breed onderwerp of thema hebben. Je kunt bijvoorbeeld een Notitieboekstapel met de naam 'Recepten' maken en vervolgens notitieboeken met de namen 'Ontbijtrecepten', 'Lunchrecepten' en 'Dinerrecepten' toevoegen.

Elke notitieboekstapel verschijnt in de notitieboeklijst als een notitieboek met een groter vak met daarop de naam van de notitieboekstapel en het aantal notitieboeken dat het bevat.

Een Notitieboekstapel aanmaken
Ga als volgt te werk om een nieuwe Notitieboekstapel te maken:

 1. Klik in de Zijbalk op het Notitieboeken icoon.
 2. Sleep een notitieboek naar een ander notitieboek. Er wordt automatisch een nieuwe Notitieboekstapel aangemaakt die beide notitieboeken bevat
 3. Sleep alle andere notitieboeken die je ook wil groeperen naar de nieuwe Notitieboekstapel

Een notitieboek aan een notitieboek-stapel toevoegen
Het is gemakkelijk om een notitieboek aan een notitieboek-stapel toe te voegen. Sleep het notitieboek en zet het op de notitieboek-stapel neer waaraan je het wil toevoegen.

Een Notitieboekstapel verwijderen
Wanneer je een Notitieboekstapel verwijdert, verwijder je geen van de notities of notitieboeken in de stapel.

Ga als volgt te werk om een Notitieboekstapel te verwijderen:

 1. Klik in de Zijbalk op Notitieboeken
 2. Control+klik of klik met de rechtermuisknop op de Notitieboekstapel die je wil verwijderen. Er wordt een menu getoond
 3. Klik op Verwijder stapel... Er wordt daarna om een bevestiging gevraagd
 4. Klik op Verwijder

Sneltoetsen

Snelkoppelingen vormen een snelle en gemakkelijke manier om de meest bekeken notities en notitieboeken te openen.

Snelkoppelingen worden bovenin de zijbalk getoond onder het kopje Snelkoppelingen. Je kunt snelkoppelingen aanmaken voor notities, notitieboeken, notitieboekstapels en labels. Elke snelkoppeling wordt getoond met een bijbehorend icoon.

Een snelkoppeling toevoegen
Sleep gewoon een notitie of notitieboek naar een plek in de Zijbalk om een snelkoppeling toe te voegen. Je kunt tot 250 snelkoppelingen toevoegen.

Houd de Shift-toets ingedrukt en klik op meerdere items in jouw Evernote-account om ze te selecteren. Sleep ze naar een plek in de Zijbalk om meerdere snelkoppelingen te maken.

Een snelkoppeling verwijderen
Sleep een snelkoppeling uit de Zijbalk om hem te verwijderen

Labels

Labels zijn optionele manieren om zoekwoorden aan notities te koppelen en de doorzoekbaarheid te verbeteren. Je kunt een of meer labels aan een notitie toevoegen wanneer je de notitie aanmaakt. Toevoegen is ook mogelijk op latere momenten. Veel gebruikte toepassingen voor labels zijn het koppelen van notities aan categorieën, herinneringen of locaties.

Klik op het icoon Labels in de Zijbalk om alle in jouw Evernote-account gebruikte labels te bekijken

Een label aan een notitie toevoegen
Ga als volgt te werk om een label aan een notitie toe te voegen:

 1. Open een nieuwe of bestaande notitie
 2. Klik op het veld Klik hier om een label toe te voegen....
 3. Begin de naam van het label te typen dat je wil toevoegen. Er wordt een lijst met suggesties getoond
 4. Klik op het label dat je toe wil voegen
 5. Druk op Enter. Het label wordt nu blauw gemarkeerd.

Een nieuw label aanmaken
Ga als volgt te werk om een nieuw label te maken:

  In de Labellijst:
 1. Klik in de Zijbalk op Labels
 2. Klik links bovenin de Labellijst op de knop + Nieuw label. Er verschijnt nu een nieuw label in de Labellijst
 3. Voer een naam in voor het nieuwe label
  In de Notitiebewerker:
 1. Open een nieuwe of bestaande notitie
 2. Klik in de notitiebewerker op het veld Klik om labels toe te voegen....
 3. Typ een naam voor het nieuwe label
 4. Druk op Enter. Het nieuwe label wordt nu blauw gemarkeerd.

Een label verwijderen
Ga als volgt te werk om een label te verwijderen:

 1. Klik in de Zijbalk op Labels
 2. Control+klik of klik met de rechtermuisknop op het label dat je wil verwijderen. Er wordt een optiemenu getoond
 3. Klik op Verwijder label... Er wordt daarna om een bevestiging gevraagd
 4. Klik op Verwijder.

Volgende

Ontdek hoe de krachtige zoekfunctie van Evernote het eenvoudig maakt om jouw notities te vinden

Zoek in jouw notities

Alles in Evernote is doorzoekbaar, inclusief de content van notities, labels en bijlagen. Evernote zoekt zelfs naar getypte en handgeschreven tekst in bijgesloten afbeeldingen.

Zoekvoorbeeld

Voer bijvoorbeeld naar het woord 'Creatief' in. Evernote zoekt naar het woord en markeert het in al jouw notities en afbeeldingen.

Automatisch aanvullen

De functie 'Automatisch aanvullen' maakt het vinden van een bepaalde notitie gemakkelijker dan ooit. Voer gewoon een zoekterm in het veld Notities zoeken in. Er wordt vervolgens een vervolgkeuzelijst met zoeksuggesties getoond op basis van de content van jouw Evernote-account. Deze lijst bevat:

 • Zoekwoorden en zinnen
 • Notitieboeken
 • Labels
 • Recente zoekopdrachten
Automatisch aanvullen

Klik op een zoeksuggestie in de lijst om deze te gebruiken.

Zoeken in documenten & PDF-bestanden (Evernote Premium-functie)

Abonnees van Evernote Premium en Evernote Business kunnen ook zoeken naar getypte en handgeschreven teksten in de volgende bijlagen:

 • Gescande PDF-bestanden
 • Documenten (Microsoft Office en iWork)
 • Werkbladen (Microsoft Office en iWork)
 • Presentaties (Microsoft Office en iWork)

Leer meer over deze en andere geweldige functies van Evernote Premium en Evernote Business.

Zoekopties

Door Zoekopties aan jouw zoekopdrachten toe te voegen, kan je beperken wat en waar Evernote in jouw account zoekt. Zoekopties zijn geweldig als je honderdduizenden notities in jouw Evernote-account hebt staan, maar kunnen ook voor ieder ander nuttig zijn.

Zoekopties

Voeg syntax aan je zoekopdracht toe om de resultaten op label, notitieboek of andere kenmerken te filteren. Bekijk het kennisbankartikel voor meer informatie.

Recente zoekopdrachten

Evernote slaat automatisch de vijf meest recente zoekopdrachten op en maakt ze met slechts een paar muisklikken weer beschikbaar.

Recente zoekopdrachten

Ga als volgt te werk op een Recente zoekopdracht te gebruiken:

 1. Klik op het veld Notities zoeken om de vervolgkeuzelijst voor automatische suggesties te tonen. Onder het kopje Recente zoekopdrachten worden je vijf meest recente zoekopdrachten getoond. Recente zoekopdrachten worden alleen getoond wanneer je in het veld notities zoeken klikt wanneer deze leeg is
 2. Klik op de recente zoekopdracht die je wil gebruiken. Alle notities die aan deze zoekopdracht zijn gerelateerd worden getoond in de notitielijst

Context en Gerelateerde notities

Functie in Evernote Premium en Evernote Business

Wanneer je in Evernote voor Windows Desktop een notitie aanmaakt of bekijkt, worden onder de notitiebewerker gerelateerde notities uit jouw Evernote-account getoond. Evernote kiest gerelateerde notities door onder het typen de content van jouw notitie te analyseren en te vergelijken met alle andere notities in je Evernote-account. Je kunt deze notities openen door op de getoonde voorbeeldweergave te klikken.

Screenshot van gerelateerde notities

Volgende

Laten we nu eens kijken naar alle manieren waarop je in Evernote vastgelegde herinneringen kunt delen

Deel je werk

Deel notities en vraag om feedback

Deel notities en werk samen via Work Chat

Nodig anderen uit om een notitie te bekijken en te bewerken:

 1. Selecteer een notitie in de notitielijst.
 2. Tik op de Deel knop bovenin de notitiebewerker
 3. Geef iemand de bevoegdheid om te 'Bewerken en uitnodigen', te 'Bewerken' of te 'Bekijken'.
 4. Zorg er voor dat ten minste één persoon het ontvangt, typ een bericht en klik of tik op Verstuur.

Meer informatie over hoe Work Chat te gebruiken om notities te delen

Meer informatie over het automatisch zien of mensen een notitie bekijken of bewerken

Deel notitieboeken en werk met anderen samen

Deel notitieboeken in Work Chat

Deel een notitieboek en nodig anderen via Work Chat uit om er content aan toe te voegen of het te bewerken:

 1. Open je lijst met notitieboeken en zoek het notitieboek dat je wil delen.
 2. Selecteer het notitieboek en klik op Deel.
 3. Selecteer één of meer ontvangers, selecteer een bestaande chatgroep of voer ten minste één e-mailadres in.
 4. Stel de bevoegdheden in op 'Bewerken en uitnodigen' of 'Bewerken', voeg een extra notitie toe en tik op Verstuur.

Meer informatie over het delen van notitieboeken via Work Chat

Presenteer of projecteer je notities

Presenteer notities in de desktopversies

Wanneer je in een groep of een vergadering zit, kan je de presentatiemodus gebruiken om je notities in de volledige breedte te delen op je computer, laptop of tweede scherm.

Open de notitie wanneer je het wil presenteren en klik op het projectiescherm met de 'afspelen' knop. Notities waar je op dat moment aan werkt zijn nu gemakkelijk door iedereen in de vergadering te bekijken.

Meer informatie over hoe de presentatiemodus te gebruiken om notities te presenteren

Meer tips

Nog meer manieren om het beste uit het delen en presenteren van notities in Evernote te halen:

 

Volgende

Gefeliciteerd! Je kent nu alle basisfuncties voor het gebruiken van Evernote. Kijk in onze Andere bronnen om meer manieren te ontdekken waarop jij over Evernote kunt leren

Andere bronnen

Zie ook deze aanvullende bronnen om optimaal te profiteren van Evernote voor Windows Desktop:

Technische ondersteuning

Zoek naar antwoorden op jouw vragen of neem contact op het het supportteam.

Evernote Gebruikersfora

Lees of doe mee aan discussies van andere gebruikers met gebruik van Evernote.

Evernote Blog

Haal inspiratie uit gebruikersverhalen en productaankondigingen op het blog van Evernote.

Hulpcentrum

Zoek naar artikelen, handleidingen en antwoorden op jouw vragen.