Cornellin muistiinpanomalli

Opiskelit sitten tietovisaan tai valmistauduit loppukokeeseen, Cornellin muistiinpanomenetelmä voi helpottaa elämää. Tämä Cornellin muistiinpanomalli tarjoaa rakenteen tietojen jäsentelylle, mikä helpottaa opiskelua ja auttaa muistamaan tiedot myöhemmin.
Tee muistiinpanoja Cornellin muistiinpanomenetelmällä

Käytä Cornellin muistiinpanomenetelmää saadaksesi nopeampia tuloksia

Cornellin muistiinpanomalli ei ole pelkästään tapa kirjoittaa asioita muistiin vaan menetelmä, jolla voit kerrata muistiinpanojasi siten, että muistat tiedot.

Jaa sivu

Käytä tätä mallia muistiinpanoon, niin huomaat, että suuri osa työstä on jo tehty valmiiksi. Tämä malli noudattaa Cornellin muotoa ja sisältää osiot muistiinpanoille, kysymyksille, yhteenvedolle ja otsikolle.

Tee muistiinpanoja

Opiskelit sitten luonnosta, kirjasta tai muulta välineeltä, kirjoita tärkeät tiedot mallin Muistiinpanot-osioon. Lisää tyhjä tila avainkäsitteiden väliin ja käytä lyhennyksiä pitääksesi kaiken tiiviinä. Luo nopeasti lisäsivuja yksinkertaisesti käyttämällä mallia uuteen muistiinpanoon.

Kysy kysymyksiä

Kun olet laatinut muistiinpanot, ajattele kysymyksiä tai vinkkejä, jotka auttavat muistamaan tärkeät tiedot. Jos esimerkiksi opiskelet enlantia ja kurssimuistiinpanossa sanotaan "Esseen luonnoksen tulee sisältää kaikki tärkeimmät seikat", voisit kirjoittaa muistiinpanon viereen kysymyksen "Mikä on luonnoksen tarkoitus?". Tai sopiva vinkki voisi olla "luonnosvaatimus".

Esitä

Peitä muistiinpanosi ja yritä vastata kuhunkin kysymykseen tai vinkkiin. Katso muistiinpanoja tarvittaessa mutta jatka tätä, kunnes osaat vastata oikein katsomatta niitä. Omien sanojesi käyttäminen vastauksissa auttaa ymmärtämään materiaalin paremmin kuin niiden toistaminen sanasta sanaan. Kun olet valmis, laadi muistiinpanoista yhteenveto siihen varatussa tilassa.

Tarkista

Opiskele muistiinpanojasi valmistautuessasi pistokokeeseen tai tenttiin. Aloita lukemalla kunkin asiaan liittyvän aiheen yhteenveto. Voit myös peittää muistiinpanot ja harjoitella toistamista, kuten teit aiemmin. Koska teet tämän Evernotessa, voit etsiä nopeasti mitä tahansa muistiinpanoa, mikä lyhentää asioiden etsimiseen käytettyä aikaa ja jättää enemmän aikaa tärkeiden tietojen oppimiselle.

Cornellin muistiinpanomalli

Noudattamalla yllä kuvattuja vaiheita pystyt enempään kuin pelkästään pitämään tiedot päässäsi muutaman päivän. Ne auttavat ymmärtämään muistiinpanosi syvemmällä tasolla, jotta kykenet käyttämään niitä. Kokeile tätä Cornellin muistiinpanolehteä valmistautuessasi seuraavaan suureen kokeeseen tai milloin vain, kun haluat oppia jotain uutta.

Rekisteröidy Evernoteen jo tänään

Tallenna ideoita ja inspiraatioita mistä tahansa ja hallinnoi tehtäviä vaivatta.