Templat Nota Kelas

Banyak yang perlu dipelajari dalam kelas—mencatat nota akan membantu anda mengingati perkara yang paling penting kemudian. Ringkaskan idea utama, senaraikan sumber kritikal, tulis soalan besar dan banyak lagi dengan templat nota kelas kami yang ringkas.

Berjaya di sekolah

Mengambil nota adalah kemahiran yang berharga. Pelajar yang paling berjaya belajar cara mengambil nota dengan cara yang betul. Templat nota kelas ini mempunyai semua tajuk dan topik yang anda perlukan untuk bermula.

Pengekalan yang lebih baik

Mencatat nota dalam kelas boleh membantu anda cemerlang. Dengan menulis perkara penting dan sumber berharga, anda boleh mengingati maklumat penting untuk membantu anda memahami, belajar dan bersedia untuk ujian.

Susun pendapat anda

Menyimpan semua nota kelas anda di satu tempat membantu anda mencari perkara yang anda perlukan dengan lebih cekap. Anda tidak perlu menyimpan buku atau buku nota yang berasingan—hanya gunakan templat nota baharu.

Tanya soalan penting

Tidak pasti tentang sesuatu? Templat nota kelas ini mempunyai ruang untuk menambah soalan, jadi anda boleh menghantar e-mel kepada guru atau profesor anda kemudian untuk penjelasan. Dengan menyimpan soalan ini bersama nota anda, anda boleh menggunakan jawapan mereka untuk mengisi jurang dan meningkatkan pemahaman anda.

Kenal pasti perkara utama

Perkara utama dalam kuliah membentuk asas untuk perkara yang akan anda pelajari tentang topik tertentu. Tambahkan mata ini pada templat nota anda untuk memastikan anda menangkap semua perkara yang penting.

Kongsi nota

Manfaatkan lebih banyak daripada mengambil nota dengan berkongsi templat nota kelas ini dengan rakan sekelas anda. Pelajar lain mungkin mempunyai idea untuk menambah atau bertanya soalan yang memperdalam pemahaman anda tentang bahan tersebut.

Bersedia

Mencatat nota adalah lebih daripada sekadar menangkap maklumat—ia juga tentang perkara yang perlu anda lakukan dengan maklumat tersebut. Mungkin anda mempunyai projek atau tugasan yang akan datang. Mungkin anda perlu mengingati proses tertentu untuk ujian. Walau apa pun langkah anda yang seterusnya, terdapat tempat untuk merekodkannya dalam templat ini.

Daftar untuk Evernote pada Hari Ini

Rakam idea dan inspirasi dari mana-mana sahaja dan urus tugas dengan mudah.
ATAU

Ingin melanjutkan lagi?

Dapatkan petua dan nasihat tentang cara berasa lebih teratur dengan Evernote.

Cara Menggunakan Evernote untuk Menghancurkan Kursus Kolej Anda

Kembali ke Sekolah? Kekalkan Kesejukan Anda Dengan Evernote