Cornell notitiesjabloon

Of je nu voor een quiz leert of een eindexamen aan het voorbereiden bent, de Cornell notitiemethode maakt je leven gemakkelijker. Dit Cornell notitiesjabloon geeft je de format voor het structureren van informatie, zodat het gemakkelijker is om te studeren en alles terug te halen.
Maak notities met het Cornell notitie systeem

Gebruik de Cornell Notitie methode voor snellere resultaten

Cornell notities zijn niet zomaar een manier om dingen op te schrijven, het is een methode voor het beoordelen van je notities zodat je jouw informatie bewaart.

Splits de pagina

Pas deze sjabloon toe op een notitie en je zal zien dat er veel werk gedaan is. Het sjabloon volgt een klassiek Cornell-formaat, met delen voor notities, vragen, een samenvatting en een kop.

Maak notities

Of je nu leert via een lezing, boek of een ander medium, noteer belangrijke informatie in het gedeelte 'Opmerkingen' van de sjabloon. Voeg spatie toe tussen kernbegrippen en gebruik afkortingen om het beknopt te houden. Maak snel extra pagina's door de sjabloon eenvoudig op een nieuwe notitie toe te passen.

Stel vragen

Wanneer je klaar bent met het maken van aantekeningen, bedenk dan vragen of aanwijzingen die je ertoe aanzetten om elk belangrijk stuk informatie op te roepen. Stel dat je een cursus Engels volgt en in een van je aantekeningen staat: "Een essayoverzicht moet alle hoofdpunten bevatten." Een vraag die je naast deze notitie zou kunnen schrijven, zou kunnen zijn: "Wat moet een outline doen?" Of een geschikte cue zou kunnen zijn: 'eisen outline'.

Lees voor

Bedek je aantekeningen en probeer op al je vragen of aanwijzingen te reageren. Kijk naar je aantekeningen als dat nodig is, maar blijf proberen totdat je correct kunt reageren zonder te kijken. Door je eigen woorden in jouw antwoorden te gebruiken, begrijp je de stof beter dan door de aantekeningen letterlijk op te zeggen. Als je klaar bent, vat je jouw aantekeningen samen in de daarvoor bestemde space.

Review

Bestudeer je aantekeningen om je voor te bereiden op een quiz of examen. Begin met het lezen van je samenvattingen voor elk relevant onderwerp. Je kunt ook de noten bedekken en het reciteren oefenen, zoals je eerder deed. Omdat je dit in Evernote doet, kan je de zoekfunctie gebruiken om snel een notitie te vinden, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het opsporen van dingen en meer tijd hebt om te leren wat je moet weten.

Cornell notitie sjabloon

Volg de stappen hierboven zodat je gewoonweg meer informatie kan onthouden. Het helpt je om je aantekeningen op een dieper niveau gaat begrijpen, zodat je alles kan gebruiken. Probeer dit Cornell notitiesheet uit wanneer jij je op een grote toets aan het voorbereiden bent of met iets nieuws bezig bent.

Meld je vandaag aan voor Evernote

Verzamel ideeën en inspiratie van overal en beheer taken met gemak.
OF