Cornell-anteckningsmall

Oavsett om du studerar för en frågestund eller förbereder dig för en examen, kan Cornell-anteckningsmetoden göra ditt liv enklare. Den här Cornell-anteckningsmallen ger dig ett format för att strukturera information så att det är lättare att studera och komma ihåg senare.
Skriv anteckningar med Cornell-anteckningssystemet

Använd Cornell-anteckningsmetoden för snabbare resultat

Cornell-anteckningar är inte bara ett sätt att skriva ner saker, det är en metod för att granska dina anteckningar som hjälper dig att komma ihåg informationen.

Dela sidan

Använd den här mallen på en anteckning, då ser du att mycket arbete redan har gjorts. Mallen följer ett klassiskt Cornell-format med avsnitt för anteckningar, frågor, en sammanfattning och en rubrik.

Skriv anteckningar

Oavsett om du lär dig på en föreläsning, av en bok eller andra medier kan du skriva ner viktig information i avsnittet Anteckningar i mallen. Lägg till tomt utrymme mellan viktiga begrepp och använd förkortningar för att det kortfattat. Skapa snabbt fler sidor genom att använda mallen på en ny anteckning.

Ställ frågor

När du slutat anteckna kan du tänka på frågor eller ledtrådar som får dig att komma ihåg all viktig information. Låt oss säga att du går en engelskakurs och en av dina anteckningar lyder: "En disposition bör innehålla alla huvudpunkter". En fråga du kan skriva bredvid anteckningen kan vara "vad innehåller en disposition?" och en lämplig ledtråd kan vara "krav på disposition".

Upprepa

Täck över dina anteckningar och försök svara på alla dina frågor eller ledtrådar. Titta på dina anteckningar om du måste, men försök tills du kan svara rätt utan att titta. Att använda dina egna ord i dina svar hjälper dig att förstå materialet bättre än att bara upprepa anteckningarna ordagrant. När du är klar kan du sammanfatta dina anteckningar i det angivna utrymmet.

Granska

Studera dina anteckningar när du ska förbereda dig för en frågestund eller tentamen. Börja med att läsa dina sammanfattningar för varje ämne. Du kan också täcka över anteckningarna och öva på att upprepa som du gjorde tidigare. Eftersom du gör det i Evernote kan du använda sökningar för att snabbt hitta en anteckning, vilket gör att du slösar mindre tid på att leta efter saker och mer tid på att lära dig vad du behöver veta.

Mall för Cornell-anteckningar

Stegen ovan hjälper dig att göra mer än att bara hålla information i huvudet i några dagar. De hjälper dig att förstå dina anteckningar på en djupare nivå, så att du kan använda dem. Prova att använda Cornell-anteckningsarket när du förbereder för nästa stora tenta eller vill lära dig något nytt.

Registrera dig för Evernote idag

Lagra idéer och inspiration var som helst och hantera uppgifter med lätthet.
ELLER