Templat Jadual Perjalanan

Manfaatkan masa anda bercuti dengan merancang lebih awal. Gunakan templat jadual perjalanan ini sebagai repositori pusat untuk mengumpul semua maklumat yang paling penting tentang perjalanan anda dan yakinlah bahawa maklumat itu akan tersedia dengan segera.
LIHAT TEMPLAT

Catat butiran perjalanan anda

Mulakan setiap perjalanan dengan menulis butiran destinasi anda. Templat ini memberi anda tempat untuk merekodkan lokasi dan tarikh perjalanan anda supaya anda boleh kekal teratur dan mengetahui bila anda akan pergi.

Fokus pada satu aktiviti pada satu masa

Sangat mudah untuk membuat senarai semua yang anda mahu lakukan dalam perjalanan. Ia boleh berasa menggembirakan apabila senarai itu terlalu panjang dan anda tidak pasti bagaimana anda akan mencapai segala-galanya. Dengan pelan yang kukuh, anda boleh menyekat masa pada waktu pagi, tengah hari dan malam untuk memastikan anda hanya menjadualkan satu perkara pada satu masa.

Maksimumkan perjalanan perniagaan anda

Dalam perjalanan perniagaan yang singkat terutamanya, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana ia boleh dimuatkan dalam semua makan tengah hari, makan malam, persidangan dan banyak lagi anda. Templat jadual perjalanan ini memberi anda ruang yang anda perlukan untuk meletakkan semuanya secara bertulis, supaya anda boleh menyusun semuanya.

Ingat fakta penting

Simpan semua maklumat tentang perjalanan anda di satu tempat. Tulis nota kritikal dalam templat jadual perjalanan ini—sama ada anda perlu mengemas pakaian rasmi atau membawa hadiah kepada pelanggan, anda akan mengingati segala-galanya.

Buat rancangan saat akhir

Dengan menggunakan templat jadual perjalanan ini, anda akan memberi diri anda lebih fleksibiliti untuk membuat rancangan saat akhir. Merancang lebih awal memberi anda kebebasan untuk membuat pengaturan lain kerana anda akan tahu bila masa anda tersedia.

Ingat beberapa hadiah

Cenderahati adalah menyeronokkan untuk semua orang. Beritahu orang yang anda sayangi bahawa anda memikirkan mereka dengan memilihnya. Anda boleh menggunakan bahagian nota untuk menjejaki orang yang anda ingin beli dan perkara yang mereka mungkin ingin terima.

Selaraskan jadual anda

Apabila anda cuba menyelaraskan jadual dengan rakan sekerja anda dalam perjalanan perniagaan atau bersama keluarga semasa bercuti, mempunyai rancangan yang kukuh membantu. Menggunakan templat jadual perjalanan memastikan anda mempunyai semua butiran perjalanan di satu tempat supaya anda boleh memberitahu orang lain apa yang anda lakukan dan apabila anda bebas.
Lihat Templat

Daftar untuk Evernote pada Hari Ini

Rakam idea dan inspirasi dari mana-mana sahaja dan urus tugas dengan mudah.
ATAU

Ingin melanjutkan lagi?

Dapatkan petua dan nasihat tentang cara berasa lebih teratur dengan Evernote.

Bagaimana Merancang Percutian Keluarga Tanpa Tekanan

Cara Membuat Pelan dan Dapatkan Apa yang Anda Mahukan dalam Hidup