Templat Perancang Belanjawan

Ada perkara besar yang anda mahu lakukan dengan wang anda. Malangnya, sangat mudah untuk mengetepikan matlamat simpanan anda. Ikuti perkembangan pendapatan dan perbelanjaan anda menggunakan templat belanjawan bulanan ini, yang direka untuk membantu anda mengesan arah tuju wang anda.

Pelan simpanan anda, ditonjolkan

Sediakan lembaran perbelanjaan bulanan dengan satu klik dan keluarkan sedikit masa daripada perancangan belanjawan peribadi. Cukup Hanya cipta nota, gunakan templat perancangan anggaran ini dan mula menjejak kewangan anda dengan cara berikut:

Templat perancang belanjawan bulanan ringkas

Pastikan perancangan belanjawan mudah

Mulakan setiap bulan dengan membuat rancangan dan akhiri dengan melihat kejayaan anda. Templat menolong anda melakukannya dengan memberi anda tempat untuk mencatatkan matlamat simpanan bulanan, baki permulaan dan baki akhir anda.

Jejaki pendapatan dan perbelanjaan anda

Memerhatikan cara anda membelanjakan wang boleh menjadi pembuka mata yang membantu anda menjimatkan lebih banyak. Tambahkan gaji dan pendapatan anda yang lain di tempat yang disediakan. Pada akhir bulan, tuliskan perbelanjaan yang anda belanjakan untuk sewa, barangan runcit, makan di luar dan lain-lain. Templat anggaran menyediakan ruang untuk perbelanjaan yang paling biasa. Anda boleh memasukkan lebih banyak dengan menambahkan baris baru ke jadual.

Bandingkan jangkaan dengan realiti

Lihat sejauh mana unjuran anda menggambarkan perbelanjaan kehidupan sebenar anda. Untuk setiap perbelanjaan, isikan apa yang anda rancang untuk dibelanjakan di ruangan "dijangka". Apabila perbelanjaan anda selesai untuk bulan tersebut, isikan lajur "sebenar" dan "perbezaan" untuk melihat apakah anda tetap menggunakan anggaran.

Perincikan rancangan anda

Gunakan bahagian "nota" berturut-turut untuk setiap perbelanjaan untuk menggambarkan kemajuan anda pada bulan tersebut. Terdapat juga bahagian untuk nota anda dalam ikhtisar di bahagian atas lembaran kerja yang boleh anda gunakan untuk menuliskan pandangan anda dan mengubah rancangan anda mengikut keperluan.

Perancang belanjawan lebih ringkas

Ubah nota menjadi alat simpanan peribadi yang mudah digunakan dan dapatkan gambaran kewangan sebenar anda. Anda mungkin mendapati bahawa templat belanjawan dan simpanan kami membantu anda meningkatkan tabiat perbelanjaan anda dan dengan melihat kemajuan anda setiap bulan membolehkan anda mengawal wang anda dan mencapai matlamat kewangan anda.

Daftar untuk Evernote pada Hari Ini

Rakam idea dan inspirasi dari mana-mana sahaja dan urus tugas dengan mudah.
ATAU