Ciri Keselamatan Evernote Teams

Daftar Diri Tunggal

Kami menyokong Bahasa Penanda Penegasan Keselamatan (SAML) untuk log masuk tunggal (SSO) untuk pengguna Evernote Teams anda. Kami bertindak sebagai pembekal perkhidmatan dan bercakap dengan pembekal identiti anda. Kami mengesyorkan menggunakan ciri ini untuk:

  • Benarkan pekerja anda menggunakan kata laluan log masuk utama mereka untuk perkhidmatan Evernote.
  • Kuat kuasa dasar kata laluan tersuai, seperti panjang, kerumitan, penggunaan semula dan tamat tempoh.
  • Konfigurasikan tamat masa sesi anda sendiri untuk menghendaki pengguna membuat pengesahan seberapa kerap atau kurang kerap yang anda suka.
  • Gunakan penyelesaian dua faktor anda sendiri dan pastikan semua pengguna mendayakannya.

Akses berasaskan Peranan

Kami menyediakan dua peranan untuk akses dalam Evernote Teams: Pengguna dan Pentadbir. Pentadbir mempunyai akses kepada konsol pentadbir untuk mengurus maklumat pengebilan, pengguna, buku nota dan teg. Pentadbir boleh mempromosikan atau menurunkan pengguna antara peranan. Kami tidak menyokong membuat profil akses atau templat keistimewaan apabila memberikan kebenaran pengguna kepada sumber.

Pengurusan Pengguna

Sebagai pentadbir Evernote Teams, kami memberikan anda paparan masa nyata pengguna Teams aktif dan jemputan semasa. Anda boleh menggunakan konsol pentadbir untuk pengguna dalam dan luar papan ke organisasi anda secara manual.

Untuk pelanggan Evernote Teams sedia ada di mana akaun peribadi dipautkan ke akaun Teams, anda juga boleh mengkonfigurasi akaun anda untuk membenarkan sesiapa sahaja daripada domain e-mel tertentu untuk menyertai, mengurangkan overhed pentadbiran bagi pekerja yang menjemput secara manual. Pilihan ini tidak tersedia kepada pelanggan Evernote Teams baharu yang akaunnya dibuka selepas 31 Ogos 2017.

Apabila pengguna menyertai organisasi anda, kami menghantar pemberitahuan e-mel kepada semua pentadbir aktif.

Pentadbir boleh membatalkan akses pengguna kepada organisasi. Pada kali seterusnya pelanggan pengguna menyegerak dengan perkhidmatan kami, ia akan menerima mesej pembatalan dan mengalih keluar semua nota dan buku nota daripada pelanggan setempat.

Apabila pentadbir membatalkan akses untuk pengguna, kami menghantar pemberitahuan e-mel kepada semua pentadbir aktif.

API Peruntukan dan Nyahperuntukan

Kami telah membina Apache Thrift API yang membolehkan anda untuk onboard dan offboard pekerja dengan cara yang terprogram. Kami juga telah bekerjasama dengan Okta untuk menyediakan kefungsian yang sama untuk pelanggan penyelesaian mereka.

Pengurusan Buku Nota

Pentadbir Evernote Teams mempunyai keupayaan untuk mengurus semua aspek buku nota. Ini termasuk dasar perkongsian, pemilik, keahlian dan kebenaran setiap ahli. Pentadbir juga mempunyai keupayaan untuk mengeksport dan memadam keseluruhan buku nota.

Pemulihan Data

Pengguna Evernote Teams boleh memadamkan nota untuk mengalihkannya ke sampah, tetapi hanya pentadbir boleh memadamkannya secara kekal dengan mengosongkan sampah dan hanya dari Konsol Pentadbiran. Ini menghalang pekerja berniat jahat daripada memusnahkan data dan membolehkan pentadbir memulihkan kandungan yang dipadamkan dengan cepat.