Evernote Teams Beveiligingsfuncties

Single Sign-on

We ondersteunen de Security Assertion Markup Language (SAML) voor single sign-on (SSO) voor jouw Evernote Teams gebruikers. We treden op als de service provider en zijn je identiteitsprovider. We raden je aan deze functie te gebruiken zodat:

  • Je medewerkers hun primaire login wachtwoord kunnen gebruiken voor de Evernote dienst.
  • Je jouw eigen wachtwoordbeleid kan voeren, zoals lengte, complexiteit, hergebruik en verloop.
  • Je jouw eigen sessie timeouts kan instellen zodat gebruikers zich zo vaak moeten identificeren als jij wil.
  • Je jouw eigen twee-factor oplossing kan gebruiken en er voor kan zorgen dat alle gebruikers het ingesteld hebben.

Toegang gebaseerd op rol

We bieden twee toegangsrollen binnen Evernote Teams: Gebruiker en Beheerder. Beheerders hebben toegang tot de beheerconsole om betaalgegevens, gebruikers, notitieboeken en labels te beheren. Beheerders kunnen gebruikers in en uit die rol halen. Wat niet ondersteund wordt, is dat er toegangsprofielen of vertrouwelijke sjablonen aangemaakt kunnen worden wanneer gebruikers rechten tot bronnen krijgen.

Gebruikersbeheer

Als Evernote Teams beheerder geven we je een real-time weergave van actieve en uitgenodigde Teams gebruikers. Je kan de beheerconsole gebruiken om gebruikers handmatig toe te voegen of te verwijderen.

Bestaande Evernote Teams klanten, die persoonlijke accounts aan hun Teams accounts gekoppeld hebben, kunnen ook hun account configureren zodat iedereen met een specifiek e-maildomein lid kan worden. Hierdoor worden administratieve handmatige handelingen voor beheerders minder. Deze optie niet beschikbaar voor nieuwe Evernote Teams klanten die een account geopend hebben na 31 augustus 2017.

Wanneer een gebruiker lid wordt van je organisatie, sturen we alle actieve beheerders een melding per mail.

Beheerders kunnen de toegang van gebruikers tot de organisatie intrekken. De volgende keer dat het programma van de gebruiker met onze service synchroniseert, komt er een intrekkingsbericht te staan en worden alle notities en notitieboeken uit het lokale programma verwijderd.

Wanneer een beheerder de toegang van een gebruiker intrekt, sturen we alle actieve beheerders een melding per mail.

API voor provisioning en deprovisioning

We hebben een Apache Thrift API gebouwd waardoor je medewerkers op een pragmatische manier kan toevoegen en verwijderen. We zijn gaan samenwerken met Okta zodat dezelfde functionaliteiten beschikbaar zijn als voor hun klanten.

Notitieboekbeheer

Evernote Teams beheerders hebben de mogelijkheid om alle aspecten van een notitieboek te beheren. Dit is inclusief het deelbeleid, eigenaarschap, lidmaatschap en de rechten van elk lid. Beheerders hebben ook de mogelijkheid om hele notitieboeken te exporteren en te verwijderen.

Dataherstel

Evernote Teams gebruikers kunnen een notitie verwijderen door het naar de prullenbak te verplaatsen. Alleen Beheerders kunnen de prullenbak definitief legen via de Beheerconsole. Dit voorkomt dat een kwaadwillige medewerker data kan vernietigen en geeft de beheerders de mogelijkheid om snel verwijderde content te herstellen.